logotj2

Zápis z výroční členské schůze TJ Topolná 2013

 

 Zápis z výroční členské schůze TJ Topolná konané dne 27. 1. 2013

Přítomni: členové TJ a hosté dle prezentační listiny

 

Program: 1. Zahájení a přivítání přítomných

               2. Zpráva o činnosti a hospodaření TJ v roce 2012

               3. Hodnocení uplynulého roku trenéry

               4. Informace jednatele TJ

               5. Návrh výboru TJ Topolná na rok 2013

               6. Diskuze

               7. Závěr

 

1.Zahájení a přivítání přítomných
Předseda TJ Topolná Radek Viceník přivítal všechny přítomné hosty a členy TJ. Seznámil je s programem výroční schůze, ke kterému nabyly žádné připomínky.

 

 

 

2.Zprávu o činnosti za uplynulý rok přednesl předseda TJ
Rok 2012 byl zaměřený především na oslavy 80-ti let fotbalu v Topolné. Před těmito oslavami jsme ve spolupráci s obecním úřadem prováděli úpravy šaten a přilehlého okolí. Byl proveden nátěr zábradlí okolo hřiště, byla opravena a natřena fasáda šaten. Nechali jsme si vyrobit kovové konstrukce nových setů pro posezení pod nástřeškem, které jsme svépomocí opatřili deskami.

 

 
Samotné oslavy se konaly v polovině července. V sobotu 14. 7. proběhl turnaj mužů za účasti šesti týmů. Po turnaji se měla konat na hřišti taneční zábava, pro nepřízeň počasí však musela být zrušena.

 

V neděli 15. 7. začal program už ráno zápasem žáků proti výběru trenérů a rodičů. Po skončení zápasu předal předseda OFS Uh. Hradiště pan František Miko žákům pohár za první místo v uplynulém ročníku okresní soutěže. Dále pan Miko ocenil čestnou plaketou zasloužilé členy TJ Topolná, Josefa Dohnala, Oldřicha Poláška a Jiřího Dohnala. Na odpolední zápasy jsme si pozvali dva ženské týmy. První zápas sehrál náš dorost proti ženám Fatra Napajedla. Druhý odpolední zápas sehrála stará garda Topolná proti ligovému týmu žen 1. FC Slovácko. Fotbalové zápasy zpestřily dvě vystoupení cvičení žen a vystoupení orientálních tanců. V průběhu obou dnů byly k dispozici atrakce pro děti. Skákací hrad, malování na obličej, jízda na koni.

 

 
Co se týká úprav hlavního hřiště, tak se instalovaly nové branky, které byly posunuty asi o jeden metr do hřiště oproti původním brankám. Na jaře a na podzim byla provedena aerifikace trávníku a hnojení.

 

V květnu jsme pořádali 3. ročník turnaje přípravek za účasti pěti týmů z okolních obcí.

 

Konec roku patřil už tradičnímu turnaji ve stolním tenise

 

Pro příští rok jsou plánovány dvě větší akce. Jedna sportovní, a to pořádání turnaje hráčů nad 35 let. Druhá akce bude realizace automatického zavlažování hlavního hřiště.

 

 
Zprávu o hospodaření přednesl pokladník TJ Miloslav Stuchlík. Ve zprávě uvedl všechny příjmové i výdajové položky podle účetních dokladů z roku 2012. Podrobně je vše uvedeno v účetní evidenci.

 

 

 

 

 

3.Hodnocení týmu uplynulého roku trenéry.

 

Hodnocení týmu přípravky přednesl Kočenda Lukáš
Přípravka byla u nás nově založena před právě probíhající fotbalovou sezónou. V průběhu léta, kdy se nově rodící tým začal budovat, jsme měli k dispozici sedm hráčů. Postupem času nám na tréninky přicházeli další a ke konci podzimní části na tréninky chodilo až 23 mladých fotbalistů včetně čtyř holek. Přes počáteční nejistotu, jak se bude novému týmu v soutěži dařit, se po pár zápasech hráči sehráli a začali se dostavovat výsledky. Po podzimní části se umístili v polovině tabulky na 6. místě se ziskem 12 bodů.

 

 

 

Hodnocení týmu žáků přednesl trenér Mašlan Stanislav
Do jarní části minulého soutěžního ročníku vstupovali žáci na druhém místě tabulky. Na jaře se jim podařilo vyhrát všechny zápasy a na konci sezóny mohli nad hlavy zvednout pohár pro vítěze okresní soutěže. Získali celkem 48 bodů, nejlepším střelcem se stal Daniel Mráz se 40 brankami. Prvním místem si zajistili postup do okresního přeboru. V této soutěži pokračují ve výborných výkonech. Po podzimní části jsou na prvním místě tabulky s osmi výhrami a jednou prohrou. Nejlepším střelcem po této části soutěže je opět Daniel Mráz, který nastřílel 32 gólů.

 

 

 

Hodnocení týmu dorostu přednesl trenér Kurtanský Radek.
Po problémech s počtem hráčů a jejich celkovým přístupem k zápasům a tréninku v minulé sezóně se vedení týmu a výbor TJ rozhodl pokusit se o spojení s některou z okolních obcí a postavit tým, který by měl dostačující počet hráčů pro další působení v soutěži. V letní přestávce jsme byli osloveni Fatrou Napajedla, se kterou byla tato jednání úspěšná. Do nové sezóny tak vstoupili naši dorostenci pod hlavičkou Fatra Napajedla, která hraje krajský přebor, což je o tři výkonnostní třídy výš, než doposud náš dorost hrál. Domácí utkání se hrály na hřišti v Topolné. Ze strany Napajedel jsme očekávali více jejich kmenových hráčů, kterých jezdilo na zápasy pět, a to ještě nebyli všichni k dispozici na každý zápas. Po podzimu je tak tým dorostu na 12. místě se ziskem deseti bodů za tři výhry a jednu remízu.

 

 

 

Hodnocení týmu mužů přednesl trenér Stuchlík Miloslav.
V konečné tabulce minulé sezóny se muži umístili na 4. místě, se ziskem 47 bodů. Pro novou sezónu byl stanoven cíl umístit se do pátého místa, které by mělo z důvodu reorganizace soutěží zajistit postup do okresní soutěže. Po slibném začátku a výhře ve dvou úvodních utkáních přišla série prohraných zápasů a propadnutí se do spodní poloviny tabulky. Až ke konci podzimu se podařilo dostat na dohled postupovým pozicím. Před jarní částí se nachází tým na 7. místě se ziskem 22 bodů. Na postupové 5. místo ztrácí tři body.

 

 

 

4.Informace jednatele.
Jednatel Zelinka Stanislav upozornil na povinnost všech členů TJ odvést poplatek Fotbalové asociaci ČR na rok 2013 do konce února tohoto roku. A to 200 kč dospělí a 100 kč mládež.

 


Informoval o své účasti na valné hromadě OFS Uherské Hradiště, kde byl do funkce předsedy znovu zvolený pan František Miko. Upozornil na povinnou výměnu registračních průkazů všech hráčů, která proběhla v měsíci lednu.

 

Poté seznámil všechny přítomné s rozlosováním jarní části soutěží.

 

 

 

5.Návrh výboru pro rok 2013

 

Předseda – Viceník Radek

 

Jednatel – Zelinka Stanislav

 

Pokladník – Stuchlík Miloslav

 

Členové výboru – Polášek Oldřich

 

                            Polášek Radovan

 

                            Polášek Petr

 

                            Mašlan Stanislav

 

                            Blaho Cyprián

 

                            Ostrožík David

 

                            Foltýn Roman

 

                            Pavelec David

 

                            Sklenář Lukáš

 

                            Kočenda Lukáš

 

                            Lapčík Miroslav

 

Členové výboru, včetně obsazení funkcí byli jednomyslně schváleni.

 

 

 

6.Diskuze
Do diskuze se přihlásil pan František Samsounek, který vznesl dotaz, zda je vhodné, aby byly funkce pokladníka a trenéra mužů obsazeny jedním člověkem, z důvodu velké zodpovědnosti při práci se svěřenými penězi.

Dále pak navrhoval, aby na obecní události, jako je pouť a hody, byly zápasy přesunuty na jiný termín, aby nedocházelo ke kolizím zápasů a těchto událostí
Na první dotaz mu bylo odpovězeno předsedou TJ, že pan Miloslav Stuchlík zastával napřed pozici pokladníka a až později se ujal funkce trenéra a to  proto, že se nenašel nikdo, kdo by byl ochotný se tomu věnovat. Pozici pokladníka zastává dle všech členů výboru zodpovědně, důkazem čehož je finanční zpráva o pohybu peněz jak na účtu, tak v hotovosti, kterou připravuje na každou schůzi výboru.K jeho poznámce na změny termínů zápasů při obecních událostech se vyjádřili trenéři jednotlivých týmů, že se pokouší při těchto událostech najít vhodný termín, který by nenarušil jak tyto akce, tak potřeby týmů.
Dále probíhala už tradiční všeobecná diskuze o neutěšené situaci kolem dorostu. Řešení tohoto problému však není v silách samotných trenérů a funkcionářů. Bylo by zapotřebí také většího zájmu ze strany rodičů.
Posledním bodem diskuze byla debata o provedení nového zavlažování, zvláště pak o zajištění dostatečného množství vody na zavlažování ze studny na hřišti.

 

 

 

 

 

 

 

7. Závěr
Na závěr schůze poděkoval předseda TJ všem přítomným za účast. Poděkoval hráčům a funkcionářům, za odvedenou práci v uplynulém roce. Poděkoval sponzorům a fanouškům, za jejich přízeň.

 

 

 

Zapsal: Viceník Radek

 

 

 

 

 

Aktuálně

Turnaj přípravek

sobota 18. 6. v 8:30

hřiště Topolná

 

muži:

Polešovice - Topolná

sobota 18. 6. v 15:30

hřiště Polešovice

Tabulka Muži

1 Zborovice 25 101:29 67
2 Ořechov 25 103:35 60
3 Staré Město 25 74:45 44
4 Slavkov 25 50:43 40
5 Malenovice 25 52:52 39
6 Topolná 25 44:52 35
7 Polešovice 25 37:37 34
8 Zdounky 25 48:44 33
9 O. N. Ves 25 49:58 30
10 Tlumačov 25 42:59 29
11 Velký Ořechov 25 43:61 28
12 Vlčnov 25 41:74 20
13 Uh. Ostroh 25 34:80 17
14 Jankovice 25 38:87 16

top scores

1. Haša Petr 9
2. Mikoška Jiří 8
3. Zelinka Daniel 5
4. Dohnal David 3
4. Hoferek Jaroslav 3
4. Kamočai Lukáš 3
4. Srnec Lukáš 3
5. Foltýn Jakub 2
5. Válek Adam 2
5. Mráz Daniel 2
5. Foltýn Jan 2
6. Lapčík Adam 1

Návštěvníci

TOPlist