logotj2

8. ročník turnaje fotbalových talentů

     V úterý dne 1. 5. 2018 jsme uspořádali již 8. ročník turnaje tobalových talentů. Tento rok se účastnili hráči ročníku 2007 a mladší. Na turnaji jsme přivítali týmy Napajedel, Kněžpole, Jarošova, Viktorie Otrokovice a dva domácí týmy Topolná A a Topolná B. Účast přislíbil i tým z Mařatic, který nakonec nepřijel. Aby si hráči užili pořádnou porci zápasů tak jsme zvolili hrací systém každý s každým.

 

     Po přivítání a slavnostním zahájení se v 8:30 rozběhl turnaj na plné obrátky. Hrálo se současně na dvou skvěle připravených hřištích. Jeden zápas trval 2 x 10 minut s 2 minutovou poločasovou přestávkou. Již od počátku byl vidět favorit turnaje - tým z Napajedel, který svoji potvrdil a postupně porážel všechny soupeře.

 

     I proto výsledek turnaje nepřekvapil. První místo obsadil tým z Napajedel, kdy zvítězil ve všech zápasech při skóre 48:3, druhé místo tým z Kněžpole s jednou prohrou a skóre 36:11. Na třetím místě skončil tým z Jarošova s 9 body a skóre 14:16. Bramborová medaile zůstala pro tým Topolná A s 6 body a skóre 16:22. Na pátém místě zůstal tým Viktorie Otrokovice (nutno podotknout že přijeli s ročníkem 2009) při jednom vyhraném zápase a skóre 8:30. Na šestém místě se umístil tým Topolná B, bez bodu a se skóre 1:47. Nejlepším brankářem byl jmenován Adam Výsmek z Napajedel, který obdržel pouze tři góly. Nejlepší střelec byl taktéž z Napajedel - Šimon Gajdůšek, který konta soupeřů zatížil 15 vstřelenými góly.

 

    Výsledky: Jarošov - Topolná A 2:1, Otrokovice - Kněžpole 1:5, Topolná B - Otrokovice 0:6, Napajedla - Jarošov 4:0, Topolná A - Napajedla 2:9, Jarošov - Kněžpole 0:8, Kněžpole - Topolná A 7:1, Topolná B - Jarošov 0:6, Napajedla - Kněžpole 8:1, Jarošov - Otrokovice 6:3, Topolná A - Topolná B 7:0, Topolná B - Napajedla 0:13, Otrokovice - Topolná B 4:5, Kněžpole - Topolná B 15:1 a Napajedla - Otrokovice 14:0.

 

     Závěrem bych rád poděkoval všem hráčům, trenérům, vedoucím, rodičům a rozhodčím, kteří se turnaje zúčastnili. Dále všem organizátorů a všem co pomáhali při organizace turnaje. Nesmíme zapomenout Zlínský kraj, Nadaci Synot a obec Topolná, kteří se finančně podíleli turnaji. Bohatou fotogalerii z foťáku Olina Poláška najdete zde. Doufám, že se sejdeme příští rok ještě vě větším počtu.

Za TJ Topolná Stanislav Mašlan

 

Hodnocení turnaje z pohledu přípravky TJ Topolná

     První květnový den se jako již tradičně každý rok uskutečnil na hřišti TJ Topolná turnaj fotbalových talentů přípravek, tentokrát za účasti týmů Jarošova, Kněžpole, Napajedel, Otrokovic, Topolné A, a Topolné B. Hrálo se systémem každý s každým, 2x10 minut (výsledky viz příloha). Vítězem se s plným počtem bodů stal tým přípravky Napajedla.


      Protože tréninky naší přípravky navštěvuje pravidelně přes 20 dětí, rozhodli jsme se pro turnaj vytvořit dva týmy a příležitost dát i neregistrovaným hráčům. Z 22 oslovených hráčů na turnaj dorazili všichni, což nás velmi potěšilo. Zatímco tým Topolná A tvořili pouze registrovaní hráči, za tým B nastoupili kromě 4 registrovaných hráčů i 4 dívky ve věku 9-11 let a 3 začínající kluci, kteří v případě jejich zájmu, budou postupně registrováni.

 

Topolná A:
      V prvním utkání jsme narazili na tým Jarošova a po naší úvodní brance byla hra velmi zdařilá a bylo vidět, že tým Jarošova je herně na stejné úrovni. Do poločasu jsme však inkasovali nešťastnou branku a to tým trošku rozhodilo. V druhé půli už měl mírnou převahu naopak tým Jarošova a přidal druhý gól. I když konec zápasu opět patřil našemu týmu, nepodařilo se nám z vytvořených šancí skórovat a prohráli jsme 2:1. Další týmy jako Napajedla a Kněžpole jsou v současné době na jiné herní úrovni vzhledem k věkovému uspořádání hráčů a proto výsledky odpovídaly této převaze. V posledních dvou zápasech náš tým A porazil B tým a následně Otrokovice, které přijely ve složení z mladších hráčů. Skončili jsme tak na 4. místě v tabulce. Na turnaj se přihlásily silné týmy a celkové umístění tak odpovídá dané situaci. I když výsledky ani hra proti silnějším soupeřům nebyla ideální, doufáme, že turnaj pomůže k zlepšení v následujících zápasech sezóny. A to například již tuto neděli, kdy nastoupíme ve Spytihněvi, s jejichž týmem jsme na podzim vyhráli na našem hřišti 6:4.

 

Topolná B:
      K úvodnímu zápasu jsme nastoupili proti Otrokovicím. Pro většinu našich hráčů to byl jejich vůbec první zápas v dresu Topolné. Zápas jsme prohráli, stejně tak jako postupně i ostatní další, což se ale vzhledem ke složení týmu předpokládalo. Nakonec se nám v posledním zápase podařilo vstřelit i ten toužebně očekávaný gól (David Křesťan). I přes porážky byla nálada výborná a byl dokonce vytvořen týmový pokřik: Hej, hej, hej, Topolná je nej! Potěšující pro nás byl velmi pozitivní přístup hráčů, kteří prokázali, že je hra baví, těší se z ní a že se nebojí nastoupit ani proti věkově starším a výkonnostně lepším hráčům.

 

     Děkujeme organizátorům za uspořádání turnaje, týmům za účast, hráčům za předvedené výkony a fanouškům za jejich podporu.

PS: a holkám z bufetu děkujeme samozřejmě taky!

Za přípravku TJ Topolná David Cahel