logotj2

Víkendové utkání tj Topolná 26. 4. 2014

Přípravka

TJ Březolupy - TJ Topolná 6:8 (4:4)

Střelci: Berecka 2, T. Pekař 2, Š. Pekař, Oliva, Mikoláš, Kedra

Sestava: Kočenda F, Kedra M, Mikoláš J, Gajdošík V, Berecka M, Kopeček A, Pekař T, Pekař Š, Oliva A, Blaho O, Bednařík R, Bednařík V, Ulehla P, Hábová K, Svoboda T

 

     Mistrovského utkání s TJ Březolupy se topolská přípravka ujala na výbornou od samého začátku až do konce. Občas se vyskytly i slabé chvilky, na kterých musíme pracovat. Utkání dopadlo s výborným výsledkem, naše mládež si ho užila a okusila další výhru, která tak na podzim chybělala. I podpora rodičů byla úžasná a za to děkujeme.

 

Žáci

FK Uherský Ostroh - TJ Topolná 2:3 (2:3)

Střelci: Polášek 3

Sestava: Szkibik- Jurčík, Belej, Bartošek, Viceník J., Hába, Viceník T., Sklenářová, Bursík, Polášek, Večeřa

Střídal: Kočenda

 

     Do sobotního zápasu v Uherském Ostrohu jsme vzhledem k absenci dvou hráčů základního kádru vstoupili s taktikou zabezpečené obrany a rychlých brejků. Prvních deset minut měl míč častěji na kopačkách soupeř, do vážnější šance se však nedostal. Nám se naopak podařilo hned z prvního brejku skórovat. Na naší půlce získal míč Tomáš Viceník a přihrávkou mezi obránce vyslal Lukáše Poláška do samostatného úniku. Ten dokázal obejít brankáře a zavěsil do prázdné brány. Naše vedení však dlouho netrvalo. Po pár minutách naše obrana nedůrazně odkopla balon pouze k domácímu záložníkovi, který pohotovou střelou přehodil našeho brankáře. I přes inkasovaný gól jsme se dál drželi stanovené taktiky a trpělivě čekali na mezeru v domácí obraně. Ve 20. minutě se probíjel do pokutového území z křídla Lukáš Polášek. Domácí obránci ho dokázali zastavit jen za cenu faulu a rozhodčí neváhal odpískat penaltu. Míč si postavil sám faulovaný a s přehledem zvýšil na 2:1 v náš prospěch. Bohužel se opakoval scénář po první brance a po nedůslednosti v obraně se do samostatného úniku dostal domácí útočník a nabídnutou šancí nepohrdl 2:2. V této fázi utkání si více šancí vypracoval soupeř a my jsme mohli děkovat našemu brankáři, který zlikvidoval dvě čisté gólové příležitosti. Do šaten se ale šlo veseleji nám . Po špatném odkopu od branky se k míči dostal Lukáš Polášek, posunul si ho na hranici pokutového území a nekompromisní střelou stanovil konečný účet prvního poločasu.

 

     Od začátku druhého poločasu byla patrná snaha domácích o vyrovnání. Naše obrana po důrazné poločasové domluvě začala hrát jednodušeji a domácí do větších šancí nepouštěla. Na druhé straně se nám podařilo dostat do několika brejků, které jsme si ale většinou zkazili sami nepřesnou přihrávkou. Do dvougólového trháku nás mohl dostat opět Lukáš Polášek, jeho utěšená střela však skončila na spojnici tyče a břevna. Ve zbytku zápasu už jsme se soustředili hlavně na udržení těsného vedení. V samém závěru domácí zahrávali několik nebezpečných standartních situací. Naše obrana si však se všema dokázala poradit. Po závěrečném hvizdu jsme se tak mohli radovat ze zaslouženého vítězství.

 

Dorost

Slavičín - FS Napajedla 0:4

Střelci: Lapčík A. 2, Leitner, Mráz

 

Muži

TJ Slovácko Vážany - TJ Topolná 1:3 (1:1)

Střelci: Mráz 2, Válek

Sestava: Rosík –Huňka (45. Rozsypálek), Pavlica, Hoferek J., Vašťák, Gabrhelík, Hoferek O., Hoferek P.,

Mikulka, Mráz( 80. Kačmár), Válek

 

     Na malém hřišti ve Vážanech jsme očekávali jako tradičně tuhý boj o každý metr hřiště. Prvních deset minut utkání se odvíjelo zcela v naší režii. Snažili jsme se kombinačním fotbalem dostávat na dostřel soupeřovy branky. Domácí se naopak jen stěží dostávali na naši polovinu. My jsme hrozili převážně z rohových kopů. V 16. minutě na rychlou kličku Adama Válka ve velkém vápně domácí obránce reagoval velmi neobratně a pískala se penalta. Adam Válek se sám chopil exekuce a bez problémů poslal náš tým do vedení. Po této brance domácí zvýšili aktivitu a začali se dostávat více do hry. My jsme jim to usnadnili svojí nedisciplinovaností v obranné fázi. V rozmezí několika minut jsme vyrobili několik zbytečných faulů v nebezpečné blízkosti naší branky. Věděli jsme, že z těchto situací hrozí od domácích největší nebezpečí. Naše obavy se potvrdily v 28. minutě, kdy po volném přímém kopu a špatné domluvě naší obrany domácí vyrovnali na 1:1. Neuplynulo ani pár minut a domácí opět zahrozili. Jejich útočník naštěstí tentokrát hlavou mířil nad. Vedení na naši stranu mohl strhnout opět Adam Válek. Za překonaného brankáře však zaskočil na brankové čáře obránce. Do velké šance se ještě dostal po přímém kopu Aleš Pavlica, jehož střelu zastavil opět domácí obránce. Poločas tak skončil smírně 2:2.

 

     O přestávce jsme museli udělat kvůli zranění změnu v sestavě. Do druhého poločasu jsme vstoupili s odhodláním vrátit se ke svojí kombinační hře a nepřizpůsobovat se soupeřově stylu nakopávaných balónů. Vcelku se nám to dařilo a začali jsme soupeře opět přehrávat. Ten si začal při bránění našich akcí pomáhat nedovolenými zákroky, které se rozhodčí nebál ocenit žlutou kartou. Domácí se nadále spoléhali hlavně na dlouhé míče za naši obranu. Dvakrát se jim podařilo dostat do nebezpečného zakončení a naše naděje podržel skvělými zákroky náš brankář. V 65. minutě se nám po křídelní akci podařilo dostat míč na vzdálenější tyč, kde nikým nekrytý Dan Mráz poslal náš tým do vedení. Po obdržené brance domácí ještě více znervózněli a více než o hru se zajímali o diskuze s rozhodčím. Jejich zmar dovršil střední záložník, který po hrubém faulu uviděl červenou kartu a definitivně tak pohřbil šance na vyrovnání. Proti oslabenému soupeři jsme ze zabezpečené obrany vyráželi do nebezpečných kontrů. Při jednom z nich se v 75. minutě dostal do pokutového území Adam Válek. Vyhnul se brankáři, který ho fauloval a rozhodčí podruhé ukázal na značku pokutového kopu. Míč si tentokrát vzal Dan Mráz a umístěnou střelou zvýšil na 3:1. Poslední minuty už nepřinesly žádné větší šance na obou stranách. Z Vážan jsme si tak po dlouhé době odvezli všechny tři body.

 

Aktuálně

Turnaj přípravek

sobota 18. 6. v 8:30

hřiště Topolná

 

muži:

Polešovice - Topolná

sobota 18. 6. v 15:30

hřiště Polešovice

Tabulka Muži

1 Zborovice 25 101:29 67
2 Ořechov 25 103:35 60
3 Staré Město 25 74:45 44
4 Slavkov 25 50:43 40
5 Malenovice 25 52:52 39
6 Topolná 25 44:52 35
7 Polešovice 25 37:37 34
8 Zdounky 25 48:44 33
9 O. N. Ves 25 49:58 30
10 Tlumačov 25 42:59 29
11 Velký Ořechov 25 43:61 28
12 Vlčnov 25 41:74 20
13 Uh. Ostroh 25 34:80 17
14 Jankovice 25 38:87 16

top scores

1. Haša Petr 9
2. Mikoška Jiří 8
3. Zelinka Daniel 5
4. Dohnal David 3
4. Hoferek Jaroslav 3
4. Kamočai Lukáš 3
4. Srnec Lukáš 3
5. Foltýn Jakub 2
5. Válek Adam 2
5. Mráz Daniel 2
5. Foltýn Jan 2
6. Lapčík Adam 1

Návštěvníci

TOPlist